• טגים

בואו נדבר על עיצוב הקלפי

החודש הכנסת כמעט פוזרה, הבחירות כמעט הוקדמו ובסוף, כידוע, נותרה הכנסת על כנה עם קואליציה ענקית. את הקלפי נפגוש כנראה רק בסוף 2013, אך זו הזדמנות לדבר על העיצוב של הקלפי.

המעצב התעשייתי ארט לביא, יצר את שתי ההצעות האלו לעיצוב קלפי בשנת 1974, הוא מספר שהרעיון לעיצוב הקלפי היה יוזמה שלו, לא בעקבות פניה של גורם כלשהו, והוא גם מעולם לא הציע אותו לרשות רלוונטית, מקרה קלאסי של רעיון מגירה שנוצר בעקבות תשוקת המעצב ליצור.

ההדמיה של העיצוב נעשתה, כמקובל בשנים המדוברות, בגירים, עפרונות, וטושים, על נייר בעל גוון כהה. בפינה אפשר לזהות את הלוגו של הסטודיו לעיצוב KV international שהיה בבעלות כור ונוהל על ידי לביא.

ארט לביא הציע להחליף את הקלפי הקובייתית, החד-פעמית, העשויה... (קרא עוד)

תגובות:

חומר למחשבה

כתבה שכתבנו בגליון מיוחד של ידיעות אחרונות ליום העצמאות 2011

מכונית הסוסיתא, דוכני מפעל הפיס, מתקני שעשועים בגנים ציבוריים וספסלי רחוב – כולם יוצרו כאן מפיברגלס במהלך שנות ה־70 וה־80. כך השפיע החומר הזמין, החזק וחסר האיכויות הפואטיות על פני הסביבה בישראל, ומה ניתן ללמוד מהסיפור כיום על היחסים שיש לכונן בין רעיון למשאב ובין מעצב לתעשיין

בשנות ה־60, בזמן שאיטליה מבססת מחדש – לראשונה מאז ימי הרנסאנס – את מעמדה כמובילת עיצוב, התעשיה בישראל עדיין בחיתוליה. משרד העיצוב התעשייתי הישראלי הראשון ( IPDO ) שהוקם ב־1956 בכספי הסיוע האמריקאי כבר מספיק לסגור את שעריו עקב סכסוך בין המעצבים לספונסר הממשלתי. סגירת המשרד מעידה יותר מכל על תחילת מערכת היחסים המורכבת... (קרא עוד)

תגובות:

מקצוע חדש בארץ - עיצוב המוצר. 1955-1975

הדס קרוק חוקרת את התפתחות עיצוב המוצר בישראל במשך שנים. את עבודת התזה העוסקת ב"יוזמות הממסדיות לקידום העיצוב בישראל, 1955-1975 " כתבה במסגרת לימודי ה- M.A ביחידה למחקר התרבות באוניברסיטת תל-אביב. ניתן לקרוא את עבודת המחקר באתר היחידה למחקר... (קרא עוד)

תגובות:

Image Caption